Christel

Met deze website laat ik u graag zien waar mijn passie ligt en wat de mogelijkheden zijn. Ik werk in mijn eigen atelier aan huis in Landgraaf. Hier creëer ik sinds 1998 nieuwe sieraden en voer ik reparaties en veranderingen aan bestaande sieraden uit. Daarvóór heb ik 10 jaar met en voor andere edelsmeden gewerkt.

Collectie
De sieraden die u in het atelier kunt zien zijn heel verschillend: u vindt er zilveren en gouden ringen, hangers, oorsieraden, collierP1080833.JPGs, armbanden en broches. Het overgrote deel is door mij handgemaakt naar eigen ontwerp in verschillende technieken. De overige sieraden zijn o.a. van CASA Collection, van Pure Jewel en van buitenlandse ontwerpers als Michal Negrin. Ik heb deze sieraden geselecteerd omdat ze bijzonder zijn en bij de collectie passen.

Natuurlijke materialen
Edelsmeden is voor mij letterlijk “toegepaste kunst”. Kunst, die zo dicht bij jezelf gedragen wordt, moet persoonlijk en toegankelijk zijn. Vitrines

Door goud en zilver te smelten, gieten, walsen, met hamers te drijven, te zagen, vijlen en solderen krijgt ieder sieraad zijn geheel eigen uitstraling mee. Ik combineer zilver en goud graag met edelstenen, parels, hout, lavasteen, hoorn of leer, omdat dit  verrassende en mooie effecten oplevert... Sommige colliers of armbanden in mijn atelier zijn tijdloos door hun eenvoud, andere weer speels door de variatie aan materialen of juist opvallend door combinaties van goud of zilver met edelstenen en parels.

Uw inbreng

Veel van mijn klanten hebben prachtige ideeën voor hele persoonlijke sieraden. Wanneer ik sieraden in opdracht maak, vind ik het steeds een uitdaging om de wens van de persoon die het sieraad ontvangt ook zichtbaar, tastbaar en draagbaar te maken. Met trouw- of vriendschapsringen, met gedenksieraden of met web Christel sieraad 2.jpgeen persoonlijk cadeau kan ik meehelpen om uw wens te vervullen of om uw belangrijke gevoel over te brengen aan een ander. Klanten vragen me regelmatig om colliers in door hen gewenste kleurencombinaties te maken met verschillende parels, edelstenen en andere materialen, passend bij die nieuwe jurk of voor dat speciale feest.

De sieraden die op deze website onder de menutab “Collecties” te zien zijn, kunt u zien en passen in het atelier. Binnen de menutab "Collecties" vindt u ook de tab "Opdrachten". De foto´s die onder "Opdrachten” staan, zijn voorbeelden web ring met steen.jpgvan unieke sieraden met een speciale betekenis, die in opdracht van en in nauw overleg met de klant zijn gemaakt. In het atelier zijn meer voorbeeldfoto's beschikbaar.

Ik wens u veel plezier en inspiratie op deze site!